torsdag 9. oktober 2014

Lerke-tur og bb-besøk


På turen i går var det både vindfullt og grått men eg knytte hetta godt og kom utover kjelvevidda, ingen fuglar på trådane eller i lufta i dag. Dei var nok farne til varmare trakter!

Brått sprakk skyene opp og sola stråla ned til meg og gyllte syene i kantane!! - Og lufta var full av lerkesong og lerker som hypsa seg i vinden. Det var heilt undeleg!


Lerka 
(Frå boka Fuglesang av Jan Pedersen)

Lerka
Og vesle lerka, ho hev det so,at finn ho ein tuvetopp fri for snjo,so kved ho i med sin gladaste song,so trur ho på vår med ein einaste gong.      "Å hei! å hi! å tiriliti!


Og vesle lerka, ho hev det slik,at finn ho ein solstråle, so vert ho rik.Då stig ho i høgdi og traller i littil sumar på jord, endå snjoen ligg kvit.      - "Å hei! å fi! å tiriliti!"

Og lyngtuva, det er lerka sitt fat.Der set ho seg ned, og so får ho seg mat.Og når ho er mett, ho takker så gladVårherre for maten med kvitter og kvad.      - "Å hei! å fi! å tiriliti!"

Gud signe deg! du fuglen min, du!Gud signe no deg med di glade tru!Og møter eg kulde og snjo på min veg,Gud gjev meg i sol-tru å kveda med deg:      - "Å hei! å fi! å tiriliti!"

.*

Så blei det besøk i dag og!!


Herlege Anne var heime frå Oslo! Ferdig med ein eksamen og kom heim til vindfulle Jæren og eit nesten fulltallig syskenlag. 

Flott at ho kom her til oss og for ho  skal jobba mesten heile tida ho er heime!
Ha det!! :)))

Klem  - mor Gunvor

2 kommentarer:

 1. Er jo litt godt å gå tur i vindvær,
  Og ekstra godt er det å komme inn igjen
  i varmen etter en blåsene tur ute.
  Ja dere er heldige som stadig har besøk av barnebarn.
  Ønsker deg en velsignet god søndag og ei herlig ny uke :)

  SvarSlett
 2. Me har hatt en fantastisk høsttur til Sirdalen med campingvogna, og kosa osse i gode venners lag! Nydelige haustfarga! Ønske deg og far ei goe vega! :-)
  Eg reise til Kjøbenhavn med jobb torsdag til søndag.
  Varm klem fra minstajentå!♡

  SvarSlett